Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft een tarievenlijst voor orthodontie behandelingen opgesteld. Deze lijst is voor iedere orthodontist hetzelfde. Om inzicht te krijgen welke behandelingen en prestatiecodes voor u relevant zijn, krijgt u voor aanvang van de uiteindelijke behandeling een schriftelijke begroting met de voor u relevante prestatiecodes en de daarbij horende kosten.  Ter informatie, een “eerste consult” heeft prestatiecode F121A en kost € 20,08. Klik hier voor een overzicht van de NZA tarievenlijst voor orthodontie behandelingen. De Nederlandse zorgautoriteit verplicht de zorgaanbieder om de volgende tekst te vermelden:”Deze tarieven gelden voor iedereen. Indien uw ziektekostenverzekeraar een contract heeft afgesloten met de zorgaanbieder kunnen andere tarieven gelden”.

Het versturen van de facturen en de administratieve verwerking van betalingen hebben wij uitbesteed aan Uwnota.nl. De ontvangen factuur betaalt u aan Uwnota.nl op rekeningnummer 48.13.36.745 t.n.v. Derdengelden Infomedics. Voor vragen over uw factuur verwijzen wij u naar www.uwnota.nl.

Voor overige vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met de servicedesk van Uwnota.nl, telefoonnummer 0900-7777771

Verzekeringen

Orthodontie wordt in uitzonderlijke gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Het gaat hierbij om aangeboren afwijkingen aan het gezicht, of ernstige stand problemen van kaken en/of tanden. Voor vergoeding van orthodontie bij dit soort afwijkingen zal voorafgaand een aanvraag bij de zorgverzekeraar ingediend moeten worden. Aan de hand van deze aanvraag kan de zorgverzekeraar besluiten de behandeling wel of niet te vergoeden.

Alle andere orthodontische behandelingen vallen binnen de aanvullende verzekeringen die door de zorgverzekeraars worden aangeboden. De zorgverzekeraars hanteren vergoedingen die sterk verschillen! Het loont dus om niet alleen zorgvuldig de zorgverzekeraars te vergelijken, maar ook de pakketten die de zorgverzekeraars aanbieden. Gaat u er hierbij van uit, dat de kosten van een orthodontische behandeling meestal liggen tussen € 2000,00 en € 3000,00, verdeeld over 2 á 3 jaar.

Om u inzicht te geven in de verschillende aanvullende polissen van de zorgverzekeraars treft u een overzicht aan van de vergoedingen die de zorgverzekeraars hebben opgenomen in hun polissen.

Orthodontie voor kinderen tot 18 jaar kunt u hier vinden.

Orthodontie voor volwassenen kunt u hier vinden.

 

Deventer Orthodontie

Deventer Orthodontie
Boxbergerweg 123
7413 EN Deventer
Tel: 0570 - 67 67 67
Fax: 0570 - 67 77 78